Chakra Genezing

De chakra’s zijn krachtige gidsen die je nodig hebt voor het begrijpen van je lichaamsenergie. Wanneer je het concept van elke chakra begrijpt, kun je veel verschillende staten van je lichaam verklaren. Dit is de basis essentie van chakra genezing.

Elke chakra is verbonden aan een specefiek gedeelte van je lichaam waaronder ook de botten, organen en lichaamsweefsel. De chakra wordt weergegeven door middel van een kleur of vibratie en vertegenwoordigd een bepaalde eigenschap.

De chakra’s op het lichaam zijn onder te verdelen in 7 soorten. Allereerst de chakra’s onder het middenrif:

1. Wortel -of stuitchakra


Deze chakra leert je om je thuis te voelen in situaties en zeker van je zelf en je omgeving te zijn en bevind zich aan het uiteinde van je ruggengraat.

De chakra staat voor psychische vitaliteit en aarden. Het zorgt voor je gevoel van veiligheid in de vorm van aanwezigheid, materialisme en bezittingen. Een goede toevoer door deze chakra is belangrijk voor een sterke fundering om je beslissingen en wensen in je leven te steunen. Problemen met deze chakra worden veroorzaakt door angst of onveiligheid. Bijvoorbeeld wanneer je vreest dat je niet voor je naaste kunt zorgen, als je het gevoel hebt dat je niet veilig bent of wanneer je je niet thuis voelt in deze wereld.

Zaken die deze chakra positief beïnvloeden:

– Trouw zijn aan je zelf

– Zelfbewustzijn

– Moed

– Een sterke levenswil

Zaken die deze chakra negatief beïnvloeden:

– Onzekerheid

– Zelf medelijden

– Niet voor jezelf kunnen zorgen

– Onbesluiteloosheid

2. Sacraal chakra

Deze chakra vertegenwoordigd je creatieve en seksuele energie, je bereidheid om te verzorgen en geboorte te geven aan het leven. Het wordt ook wel gezien als de relatie chakra en deze bevindt zich in je onderbuik, geslachtsorganen en heupen.

Problemen met deze chakra ontstaan door gebrek aan creativiteit en financiële en seksuele gebreken. De uitdaging van deze chakra zijn interactie met anderen en het accepteren van creativiteit in je leven.

Zaken die deze chakra positief beïnvloeden:

– De vrijheid van het kiezen

– Creativiteit

– Een intieme connectie met anderen

– Sexualiteit

Zaken die deze chakra negatief beïnvloeden:– Verlies van lichamelijke kracht

– Gecontroleerd worden door een ander

– Gebrek aan intimiteit en emotionele isolatie

– Controle verlies

3. Solar Plexus chakra

De Solar Plexus chakra staat voor je identiteit en hoe je jezelf ervaart. Hier ligt ook je zelfverzekerdheid, je innerlijke kracht en je gevoel voor verantwoordelijkheid. De chakra is te vinden in je spierstelsel en in je spijsverteringsorganen.

Problemen met deze chakra komen door de angst om je identiteit te verliezen of om het gebrek aan zelfkennis. Bijvoorbeeld: de drang om anderen of jezelf te beheersen, geen verantwoording af te staan, geen kritiek kunnen hebben, slechte besluiten nemen of de angst om te falen. De uitdaging van deze chakra is dan ook om je innerlijke kracht te versterken door eerlijk en acceptabel voor jezelf te zijn.

Zaken die deze chakra positief beïnvloeden:

– Ambitie

– Discipline

– Zelfverantwoordelijkheid

– Zelf respect

– Persoonlijke ethiek

– Moed

Zaken die deze chakra negatief beïnvloeden:

– Angst voor afwijzing

– Onzekerheid over je voorkomen

– Ontkenning

– Egoïsme

– Gebrek aan zelfvertrouwen

De chakra’s boven het middenrif

4. HartchakraHet hart is het centrum van je emotionele kracht. Hier worden liefde en compassie ontvangen en gegeven. Deze chakra staat voor emoties en is uiteraard te vinden in de hartstreek.

Problemen met deze chakra ontstaan wanneer er te weinig liefde ontvangen of gegeven wordt. Bijvoorbeeld wanneer je iets doet waar je niet helemaal achter staat, je een gevoel van buitenstaan ervaart of gebrek aan liefde voor anderen.

De uitdaging van de hart chakra is om te leren lief te hebben en hoe je dit kunt uiten.

Zaken die deze chakra positief beïnvloeden:

– Het kunnen liefhebben

– Compassie

– Vergeving

– Connectie met alles dat leeft

– Het kunnen genezen

Zaken die deze chakra negatief beïnvloeden:


– Eenzaamheid

– Verraad

– Het niet kunnen vergeven

– Haat

– Bang om je hart te volgen

5. KeelchakraDe keelchakra staat voor keuzes. Elke keuze die je maakt is een daad van kracht en schepping en heeft een positief of negatief gevolg. Deze chakra betekent je expressie en je wil, je balans van je emotionele en mentale bedoelingen en bevindt zich rond de keel, nek en mondstreek.

Problemen met deze chakra steken de kop op wanneer je worstelt met zelf expressie. Bijvoorbeeld wanneer je liegt, roddelt en je je negatieve gevoelens of gedachten niet kunt uiten. De uitdaging is dan ook om je vrij te kunnen uitdrukken en een balans vindt tussen je persoonlijkheid en spiritualiteit.

Zaken die deze chakra positief kunnen beïnvloeden:

– Integriteit

– Geloof

– Zelfkennis

Zaken die deze chakra negatief kunnen beïnvloeden:

– Angst om je persoonlijke autoriteit te verliezen

– Afgeremde zelfexpressie

– Oneerlijkheid

6. Hoofdchakra

De hoofdchakra zorgt voor je visie op de wereld en onze mogelijkheid om de waarheid te zien in sutuaties met een open gedachte. Dit is tevens de chakra die staat voor wijsheid en is te vinden in ons voorhoofd, ogen en oren.

Problemen met deze chakra worden veroorzaakt door problemen met kinderen, met creativiteit en financiële en seksuele problemen. Enkele goede voorbeelden zijn angst voor het opvoeden, gebrek aan zelfvertrouwen en het gebrek aan creativiteit.

De uitdaging is dan ook om het leven te bekijken vanuit een perspectief dat niet veroorzaakt wordt door je ego en vrij van vooroordelen is.

Zaken die deze chakra positief kunnen beïnvloeden:

– Emotionele intelligentie

– Inzicht in jezelf en anderen

– Mentale concepten begrijpen

– Het delen van wijsheid en kennis

Zaken die deze chakra negatief kunnen beïnvloeden:

– Angst voor de waarheid

– Gebrek aan duidelijkheid

– Achterhouden van kennis en inzichten

– Te veel richten op het verleden of de toekomst

7. Kruinchakra

Deze chakra staat voor je connectie met het “alles”, je toevoer voor levensenergie en het heelal. De kruinchakra bevindt zich boven op je hoofd.

Problemen met deze chakra worden veroorzaakt door een gebrek aan betekenis van het leven en eerlijkheid. Een goed voorbeeld is angst of gebrek aan vertrouwen in de natuurlijke stroming van het leven, geen wilskracht om te veranderen of om de spirituele kant te erkennen.

De uitdaging is om vertrouwen te hebben dat het leven altijd het beste met je voor heeft. Een plan dat bestaat buiten je bewustzijn.

Zaken die deze chakra positief kunnen beïnvloeden:

– Geloof en vertrouwen in een spirituele aanwezigheid en het grote plan

– Een gevoel van connectie met het leven

– Universele krachten en je rol daar in als mens

Zaken die deze chakra negatief kunnen beïnvloeden:

– Angsten voor spirituele zaken

– Het verlies van contact met het leven

– Angst voor godsdienst